Otaku System
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Otaku System

Otaku System is based on anime, manga and Japanese band.
 
HomePortalSearchLatest imagesRegisterLog in

 

 Festivaluri traditionale japoneze

Go down 
2 posters
AuthorMessage
Chiyo
Admin
Chiyo


Female Number of posts : 186
Age : 29
Location : Galati
Karma :
Festivaluri traditionale japoneze Left_bar_bleue10 / 10010 / 100Festivaluri traditionale japoneze Right_bar_bleue

Warning :
Festivaluri traditionale japoneze Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Festivaluri traditionale japoneze Right_bar_bleue

Status : Festivaluri traditionale japoneze Wicked
Registration date : 2008-08-26

Festivaluri traditionale japoneze Empty
PostSubject: Festivaluri traditionale japoneze   Festivaluri traditionale japoneze Icon_minitimeSat Sep 06, 2008 7:44 pm

Sărbători şi festivaluri tradiţionale japoneze

În japonia există foarte multe sărbători şi festivaluri, dată fiind diversitatea culturală foarte mare. Unele şi-au păstrat caracterul religios, budist sau shintoist, altele sunt doar sărbători profane. Din punct de vedere climateric, Japonia este o ţară cu patru anotimpuri distincte, iar multe sărbători anuale sunt asociate cu schimbarea anotimpurilor.

Sărbătoarea Anului Nou

Japonezii sărbătoresc sfârşitul unui an şi începutul următorului cu mare fast şi pasiune. Perioada sărbătorită se numeşte shogatsu, care într-un sens foarte larg se referă la prima lună a anului. Pe întâi ianuarie familiile japoneze se reunesc pentru a bea un anume tip de sake, care se presupune că asigură o viaţă lungă, pentru a mânca un anume tip de supă cu orez care, după obicei, şterge orice amintire rea care a rămas din anul precedent.

Japonezii îşi decorează uşa de la intrarea în casă cu ramuri de pin şi cu ghirlande de paie, care feresc, în mod simbolic, de intrarea oricărui lucru necurat în casele oamenilor. Se vizitează, de asemenea, temple unde japonezii se roagă pentru a avea noroc în anul ce urmează şi cumpără săgeţi aducătoare de noroc, precum şi casele rudelor şi prietenilor pentru a se felicita reciproc cu ocazia Anului Nou. Azi, mulţi copii japonezi îşi petrec vacanţele absorbiţi de jocurile pe calculator, dar există, de asemenea, mulţi copii care preferă să participe la jocurile tradiţionale specifice Anului Nou. În Japonia, celebrarea Anului Nou este cel mai important eveniment din calendar, toate companiile şi instituţiile guvernamentale oprindu-şi activitatea în primele trei zile ale anului.

Sursa: wikipedia

Daca mai stiti si alte festivaluri traditionale va rog sa le postati :D
Back to top Go down
https://otaku-system.forumotion.com
dark_inside_like_a_demon
Admin
dark_inside_like_a_demon


Female Number of posts : 136
Age : 30
Location : in a shiting world
Karma :
Festivaluri traditionale japoneze Left_bar_bleue7 / 1007 / 100Festivaluri traditionale japoneze Right_bar_bleue

Warning :
Festivaluri traditionale japoneze Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Festivaluri traditionale japoneze Right_bar_bleue

Status : Festivaluri traditionale japoneze Wicked
Registration date : 2008-08-31

Festivaluri traditionale japoneze Empty
PostSubject: Re: Festivaluri traditionale japoneze   Festivaluri traditionale japoneze Icon_minitimeSat Sep 20, 2008 5:18 pm

am mai gasit cateva date(interesante zic eu) despre inca doua festivaluri importante ale Japoniei

Festivalul florilor de cires
Sakura este denumirea japoneza pentru cires si florile sale.
Inca din Perioada Heian (794-1185), privitul infloritului ciresilor era rezervat numai clasei aristocrate, insa odata cu perioada Momoyama (1568-1600) obiceiul s-a extins in randurile intregii populatii. Astazi, devenind un simbol binecunoscut al Japoniei, floarea de cires este o atractie turistica deosebita pe teritoriul intregii tari.
In Japonia exista peste 400 de varietati de ciresi iar acestia sunt diferiti de cei din alte tari, in sensul ca nu sunt plantati pentru fructe, ci numai pentru florile lor. Perioada de inflorire difera oarecum, incepand cu luna ianuarie in Okinawa si culminand cu o adevarata "explozie" de flori spre sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie, in special in regiunea Honshu. In Hokkaido, sakura isi atinge maximul de frumusete in luna mai, in iunie fiind sfarsitul perioadei de inflorire. Inflorirea propriu zisa dureaza insa foarte putin (doua - trei zile) si acest fapt da un plus de intensitate trairilor si emotiilor din aceasta perioada. Perioada coincide in Japonia si cu inceperea anului scolar (luna aprilie).
Sakura este un motiv de bucurie pentru toata lumea si este de obicei sarbatorita prin tot felul de petreceri, fiind create chiar adevarate festivaluri cu participare foarte numeroasa (in japoneza, acestea poarta numele de hanami). Astfel, in aceste zile, locurile publice faimoase pentru inflorirea ciresilor (cumar fi de exemplu parcul Ueno din Tokio) sunt intesate de lume si chiar se dau adevarate batalii pentru ocuparea celor mai bune pozitii. Oamenii merg sa priveasca sakura insotiti de familie, prieteni, cunoscuti, sau chiar colegi de serviciu. Nu este ceva neobisnuit sa vezi dimineata foarte devreme un tanar imbracat in costum rezervand locuri pe gazonul din parc pentru colegii din compania unde lucreaza (in general, acest "job" este acordat dupa traditie celor mai noi angajati ai firmei, care stau efectiv in parc pe durata intregii zile, tinand "ocupate" pozitii strategice pentru colegii sai).


Festivalul Gion(sau Gion Matsuri)
Gion Matsuri este unul din cele trei mari festivaluri din Japonia. Pe toata durata lunii iulie, locuitorii vechii capitale japoneze, orasul Kyoto, par sa calatoareasca inapoi in timp. Kyoto este unul din putinele orase japoneze unde mai poti inca vedea cum arata Japonia acum multi ani in urma (in oras exista peste 1800 de temple si shrine, multe din ele fiind vechi de sute de ani). Daca esti interesat de istoria Japoniei, Kyoto este locul perfect ce trebuie vizitat, perioada cea mai potrivita fiind festivalul Gion.
Festivalul in sine incepe la 1 iulie, fiind organizat de tempul sintoist Yasaka. Pe toata durata lui, orasul este intesat de targuri stradale cu jocuri si mancare traditionala japoneza, specifica pentru astfel de festivaluri, cum ar fi takoyaki (oua de caracatita batute) si tomorokoshi (spice de cereale prajite si stropite cu sos de soia).
Cea mai spectaculoasă parte a festivalului este procesiunea a 32 de caruri, acoperite cu tapiterii vechi şi scumpe, prin străzile oraşului, începând cu cartierul Shijo în sectorul Shimonogyo. Carurile sunt iluminate de lanterne şi acompaniate de gonguri, flaute şi tamburine. O altă procesiune scoate din Yasaka 3 altare portabile, care se spune ca găzduiesc spiritele zeităţilor, ducandu-le prin zonele de reşedinţă a credincioşilor până la cartierul Shijo.
Spre sfârşitul lunii, altarele portabile sunt aduse înapoi în templul Yasaka, unde are loc un ritual, prin care spiritele zeităţilor sunt chemate să urmeze procesiunea şi să se întoarcă în templu. Mai târziu are loc ritualul de purificare, în care altarele portabile sunt „spălate” cu apa din râul Kamo (Kamogawa). Festivalul se încheie pe 31 iulie cu un ritual de purificare în incinta templului, unde toţi vizitatorii pot trece sub o girlandă gigantică împletită care se spune că aduce sănătate.
Back to top Go down
https://otaku-system.forumotion.com
 
Festivaluri traditionale japoneze
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Retete japoneze
» Dorayaki (clatite japoneze)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Otaku System :: Japan sector :: Japan :: Tradition & Gastronomy-
Jump to: