Otaku System

Otaku System is based on anime, manga and Japanese band.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 ~ Seppuku ~

Go down 
AuthorMessage
dark_inside_like_a_demon
Admin
avatar

Female Number of posts : 136
Age : 24
Location : in a shiting world
Karma :
7 / 1007 / 100

Warning :
0 / 1000 / 100

Status :
Registration date : 2008-08-31

PostSubject: ~ Seppuku ~   Tue Sep 09, 2008 7:32 pm

Japonia a avut mereu o cultura diferita de a noastra,cea a europenilor.Valorile si credintele lor, au fost deasemenea diferite.
Desi multi nu pot sa inteleaga cruzimea procesului de"seppuku", acum cateva sute de ani, japonezii considerau asta ca fiind ceva normal.

Sa explic putin.
In trecut existau conducatori(daimyo,kampaku,taiko,shogun),iar cei care ii slujeau erau samuraii si roninii.Samuraii erau privlegiati,erau considerati drept cei mai curajosi si erau cel mai bine antrenati.Existau si diferite grade de samurai.Sa fii samurai era o onoare.Samuraii se nasteau de obicei in pozitia lor.Atunci cand un samurai era invins,decat sa cada in mainile dusmanului si sa fie dezonorat de mana acestuia,prefera sa recurga la seppuku.Prin seppuku,practic se sinucidea,dar se sinucidea intr-un mod onorant.Isi intrducea sabia in burta,si isi perfora stomacul.Apoi rasucea iar si iar sabia in stomac.La seppuku.de obicei participa si un secundant-un ajutor,care,atunci cand cel care isi facea seppuku incepea sa agonizeze,acesta ii taia capul cu o singura si simpla lovitura de sabie.Doar cei foarte curajosi refuzau lovitura secundantului si preferau sa-si prelungeasca suferita pana in moarte.In trecut si femeile erau samurai.Seppuku pe care il practicau ele era mai simplu si mai putin dureros-isi taiau gatul.Suppuku se facea din vointa proprie sau comandat de superior.Daca un samurai facea o greseala cat de mica,superiorul lui avea dreptul sa-i porunceasca sa-si faca sepukku impreuna cu toata familia-femei,copii,mama,tata,sora,frate.Au fost exterminate nenumarate nume in acest mod.

Religia japonezilor nu interzicea sinuciderea sau omorul.Unul din conceptele budismului,de exemplu,este reincarnarea.Japonezii(nihon-jin san)considerau ca,daca mureau dezonorati, karma avea sa fie rea cu ei in cealalta viata si aveau sa se nasca, drept pedeapsa divina, in ipostaze de tarani sau insecte. Astfel, cei care apucau sa-si faca seppuku se simteau privilegiti si norocosi.

Consider ca este uimitor, dureros, sadic si ironic acest seppucu. Nu cred ca as putea sa suport o astfel de moarte. Iar eu fiind fata(viitoare femeie), sa imi tai gatulO_o. OMG.....bine ca nu mai exista practica in zilele noastre

_________________

OMFGO_____o. I just love this guy!!!
Back to top Go down
View user profile http://otaku-system.forumotion.com
 
~ Seppuku ~
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Otaku System :: Japan sector :: Japan :: Geography & History-
Jump to: